De Kunstmatige Vriendin

Loading tracks...

De Kunstmatige Vriendin (2024)

Een multimedia voorstelling over kunstmatige intelligentie, robotica en biotechnologie.

 

‘De Kunstmatige Vriendin’ is een uniek en innovatief muziekstuk dat zijn wortels vindt in het boek ‘Klara en de Zon’ van Kazuo Ishiguro. Deze multimediale voorstelling combineert muziek met AI- gegenereerde beelden en een AI-gestuurde verteller, wat resulteert in een meeslepende ervaring voor het publiek.

Het verhaal van ‘Klara en de Zon’ wordt prachtig tot leven gebracht door de krachtige muziek en visuele elementen. De AI-technologie voegt een extra laag toe aan de voorstelling, waardoor de toeschouwers worden ondergedompeld in een futuristische wereld waarin naast de muziek, kunstmatige intelligentie centraal staat.

Door gebruik te maken van AI-gegenereerde beelden, worden de scènes visueel versterkt en krijgt het publiek een dieper begrip van het verhaal. De AI-gestuurde verteller brengt op indringende wijze de emoties van de personages over, waardoor de connectie tussen het publiek en het verhaal wordt versterkt.

‘De Kunstmatige Vriendin’ is niet alleen een boeiend stuk entertainment, maar ook een reflectie op onze relatie met technologie en kunstmatige intelligentie. Het laat ons nadenken over hoe deze nieuwe ontwikkelingen ons leven kunnen beïnvloeden.

Mis deze unieke voorstelling niet! Laat je meevoeren door de prachtige muziek, adembenemende visuals en meeslepende vertelling van ‘De Kunstmatige Vriendin’.

 


 

‘Klara en de Zon’ is een roman van Kazuo Ishiguro die zich afspeelt in de nabije toekomst en draait om Klara, een met kunstmatige intelligentie uitgeruste Kunstmatige Vriendin.  Klara is ontworpen om de behoeften en emoties van tieners te begrijpen en hen te helpen zich minder eenzaam te voelen. Ze wordt verkocht aan een gezin waarvan de tienerdochter, Josie, ernstig ziek is.

Klara vertelt in het boek hoe ze betrokken raakt bij het leven van Josie en haar vrienden. Ze doet haar best om hun problemen op te lossen en hen te ondersteunen. Door haar observaties groeit bij haar het idee dat de zon genezing kan brengen.